Den 9/4 fick Rut och Totti sina avkommor! Det blev 6 hannar och 4 tikar och alla mår bra käkar och växer. Alla hanar är tingade och det finns en tik, som ska till ett jägarhem där hon får visa framtassarna i skog och mark.

Alla i kullen växer och mår bra!

CIMG0675CIMG0685

 

Rut (Lungersfauverit´s Cote du Maron) är nu parad med Totti (Ulligårdens Gazton) om allt går som planerat finns det jaktkamrater för leverans vecka 23. Uppdateringar kommer att ske löpande via Facebook och på hemsidan.

Beskrivning av Rut:

Rut

Rut är en tik med en mjuk och social sätt när det gäller andra hundar och husdjur hemma på gården, även människor bemöts med ett typiskt trevligt sett. Hon blev utställd i på den internationella utställningen i Köping under 2017 med excellent som betyg och blev även BIR på samma utställning.

Jaktligt så driver Rut med stor förtjusning allt från Älgar till Vildsvin, hon är inte rådjursren men stöter endast undan dem. Drevtiderna varierar beroende på viltet!

Rut är godkänd eftersökshund tillsammans med sin husse. Hon är ofta anlitad på jakter i Sörmanland och i sitt närområde i Västmanland.

 

 

 

Totti

 Totti

Totti är också social och trevlig mot både människor och andra djur liksom Rut. Totti är även han utställd med excellent som betyg.

Jaktligt så är även Totti en hund som gillar alla typer av vilt. Drevtiden variera även i detta fall från 15 minuter upp mot en timme, med fin återgång efter dreven.